Nyheter

God agronomi i klimaets ånd

God agronomi i klimaets ånd

Storparten av utslippene fra landbruket påvirkes betydelig av antall dyr i produksjon, men landbrukssystemet viser ikke interesse for tiltak som kan minske etterspørselen av kjøtt. Basert på vissheten om at begrensninger i klimautslipp må foretas på bruksnivå, rettes...

les mer
Meir kjøt og mjølk og kutt i utsleppa – går det?

Meir kjøt og mjølk og kutt i utsleppa – går det?

Kva rolle skal det tradisjonelle kjøt- og mjølkebruket ha i eit klimanøytralt samfunn? Har denne næringa ein plass der? Sikkert er det at klimagass-utsleppa må kuttast. Men mat treng me jo også. Økonomiske og politiske føringar gjer det vanskeleg for den einskilde...

les mer
NEWPATH-seminar

NEWPATH-seminar

Den 7. november avholdt prosjektet NEWPATH sluttseminar på Scandic Hell på Stjørdal. Her kan du lese programmet: 10:00 – 10:15     Velkommen! Om NEWPATH-prosjektet; ambisjoner og utfordringer. Maja Farstad, prosjektleder, Ruralis10:15 – 10:35     Jordbruk og klima –...

les mer
Klimasmart mjølk og kjøt?

Klimasmart mjølk og kjøt?

Forskarane utfordrar jærbøndene: – Kva er ein klimasmart og lønsam produksjon av mjølk og kjøt? Spørsmåla frå Ruralis-forskarane, Katrina Rønningen, Jostein Brobakk og Eirik Magnus Fuglestad, utfordra forsamlinga som deltok på dialogmøte om mjølk, kjøt og klima...

les mer
Klimaforsker på kjøtt og melk

Klimaforsker på kjøtt og melk

Mer klimavennlig: Den norske kua kan kanskje utnyttes bedre til både kjøtt- og melkeproduksjon, tror forskerne. Biffen vil vi helst ha fra en skikkelig kjøttokse. Men det er ikke nødvendigvis bra for klimaet. Last ned PDF for å lese hele artikkelen.  ...

les mer